Schoon WATER, een schone toilet en een schone douche voor iedereen. De nieuwsbrief van deze maand bevat onder andere de verhalen van twee mooie donaties, ons volgende grote project en onze kans om mee te doen aan een cursus fondsenwerving in Kenia.

 

 

Fashion High Tea
Je las het al in de vorige nieuwsbrief: op 9 september organiseerde Caroline Pouw (geboren in Kenia) een Fashion High Tea in Apeldoorn. Ik ben ontzettend blij en vereerd dat ik op die dag een bedrag van € 750,- voor Pamoja Kenia in ontvangst mocht nemen. Wat een fantastisch initiatief van Caroline! Met dit jaarlijkse evenement wil zij culturen bij elkaar brengen en geld inzamelen om een goed doel te steunen. Dit jaar heeft zij gekozen voor Stichting Pamoja Kenia, omdat ze mij wil helpen mijn droom te verwezenlijken om mensen in Kenia toegang tot WATER te geven. Onze stichting is tijdens de Fashion High Tea op een mooie manier in het zonnetje gezet. Ik heb een presentatie gegeven over wat Stichting Pamoja Kenia is en doet. Ik had ook een stand waar de gasten van de high tea artikelen konden kopen. Dat heeft ook nog geld voor onze stichting opgeleverd.

– Bert en Miranda Kanter

Begin dit jaar werd ik gebeld door Bert Kanter die mij vertelde dat hij en zijn partner in juni gingen trouwen. Zij wilden geen cadeaus, maar graag geld schenken aan een goed doel. Via de site van Wilde Ganzen waren ze bij Stichting Pamoja Kenia terechtgekomen. Zij vinden net als wij dat iedereen recht heeft op water. Daarom hebben zij Stichting Pamoja Kenia gekozen als goed doel om hun giften tijdens hun trouwdag aan te schenken. Philip Kahindi had een mooie mand gemaakt waarin mensen hun bijdrage konden doneren. De opbrengst was € 1.000,-.

Ik wil Caroline en Bert & Miranda ontzettend bedanken voor hun geloof en vertrouwen in onze stichting. We gebruiken hun donaties voor ons 5e Wash Shower & Go project voor de medische kliniek in Maramu en het dorp Maramu.

 

Ons volgende project:
Water voor de medische kliniek en de inwoners van Maramu.
Ons volgende project is de aanleg van een waterput met waterpomp en de bouw van een Wash, Shower & Go bij de medische kliniek in Maramu. Deze medische kliniek heeft een polikliniek voor zwangerschap en bevalling. Die kan niet bestaan zonder dat er water en sanitaire voorzieningen beschikbaar zijn. Daarom hebben we in overleg met Hassan Mweusi, de Ward van Kilifi County, voor deze locatie gekozen. De 600 inwoners van het dorp Maramu profiteren hier ook van. Zij krijgen zo ook toegang tot drinkwater en sanitaire voorzieningen. Voor dit project is € 12.000 nodig. We willen het eind maart 2018 klaar hebben. We hebben dit project voor subsidie ingediend bij Wilde Ganzen. Het waterput project zal wederom worden uitgevoerd door Gilbert Odera en zijn team van Flo Flo en het sanitaire gedeelte wordt uitgevoerd door de lokale aannemer.

Cursus fondsenwerving in Kenia
We kregen van Wilde Ganzen het aanbod om twee bestuursleden van de Keniaanse afdeling van Pamoja Kenia te laten meedoen met een cursus lokale fondsenwerving in Kenia van Change the Game Academy (www.changethegameacademay.com). Wilde Ganzen neemt 80% van de kosten voor haar rekening, Stichting Pamoja Kenia betaalt de andere 20%. Philip Kahindi en Morris Buru Aziz doen mee aan deze cursus. Ze hebben in Nairobi een training gehad, waarin ze vooral over de techniek van fondsenwerving leerden. De focus is: help yourself in your own country. Kenianen kunnen zelf Kenia ontwikkelen. Daarvoor is het belangrijk dat de plaatselijke gemeenschap eigenaar wordt van het project. De cursus wordt gegeven door Kenya Community Development Foundation (KCDF), de tegenhanger van Wilde Ganzen in Kenia.

Meteen aan de slag
Philip en Morris zijn direct aan de slag gegaan met fondsenwerving in hun lokale gemeenschap.

Voetbalteam
Philip is begonnen met het opzetten van een voetbalteam in Matsangoni. Hij vertelt er enthousiast over: ‘Ik heb een aantal goede voetballers bij elkaar gehaald om een voetbalteam te vormen. Deze jongens hebben veel talent voor voetbal, maar krijgen weinig kans om te spelen. Door er een team van te maken kunnen ze meedoen met de competitie. De ticketverkoop voor de wedstrijden levert geld op en een deel daarvan gaat naar Stichting Pamoja Kenia. En als ze de cup winnen levert dat nog meer geld op voor Stichting Pamoja Kenia. De jongens doen ook klusjes om geld in te zamelen, zoals de toiletten op school schoonmaken. Met dit project slaan we twee vliegen in één klap. De jongens kunnen hun talent verder ontwikkelen en we halen geld binnen voor Stichting Pamoja Kenia. De jongens zijn nu aan het trainen voor de competitie die over een week of vier begint. Ze spelen dan in shirts en voetbalschoenen die zijn gesponsord door Geert Kroos van Resirest. Heel erg bedankt, Geert!

Resirest
ResiRest is een wereldwijd reisplatform dat de lokale bevolking en reizigers over de hele wereld met elkaar verbindt via voedsel. Resirest biedt de mogelijkheid om bij mensen thuis local food te eten. Zo profiteert de lokale bevolking van toerisme, zonder dat ze grote investeringen hoeven te doen. Philip doet dit in overleg met Geert Kroos van Resirest ook in Matsangoni. Op basis van onder meer hygiëne, gastvriendelijkheid en veiligheid heeft hij een aantal lokale koks geselecteerd.

Zij verdienen een inkomen als toeristen bij hen thuis echt Keniaans komen eten.

 

 

Safaricom
Morris heeft Safaricom (de grootste telefoonprovider van Kenia) benaderd met de vraag of ze projecten van Stichting Pamoja Kenia willen steunen. We wachten in spanning op antwoord …..

Genomineerd voor The Voice Achievers Award!
Het Comité van The Voice Magazine Achievers Award 2017 heeft mij en Stichting Pamoja Kenia genomineerd voor een award. Deze prestigieuze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan particulieren en zakelijke instellingen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de vooruitgang van Afrika. Ik heb de nominatie gekregen vanwege mijn ondernemerschap en bijdrage aan de lokale gemeenschap. In de brief waarmee ik de nominatie kreeg staat onder meer: ‘Jij bent een icoon die de jongere generatie inspireert. Een voorbeeld voor Afrika en de rest van de wereld.’
De awards worden uitgereikt tijdens een evenement op 17 november in Amsterdam. The Voice magazine is een magazine dat sinds 1999 verschijnt in de Benelux. Het magazine doet verslag van belangrijke ontwikkelingen en evenementen die plaatsvinden in Afrika.
Meer informatie: www.thevoiceachieversaward.com

 

Onze spullen in assortiment Fair Plaza
Fair Plaza is een groothandel voor winkels met een goed verhaal waaronder derdewereldwinkels. Zij hebben een onderdeel van onze producten die in Kenia met de hand worden gemaakt, opgenomen in hun assortiment. Wij huren een wand in de winkel van Fair Plaza, waar de inkopers van de winkels hun keuze kunnen maken. Op deze manier kunnen wij onze omzet vergroten en meer bijdragen aan Stichting Pamoja Kenia.