Projecten

Vanaf 2013 voeren wij projecten uit op het gebied van water- en sanitair waarbij we ook werkgelegenheid scheppen. Onze projecten voeren wij uit in het gebied Matsangoni bij de stad Kilifi in Kenia. We werken op dit moment aan deze projecten:

– aanleg van waterputten in Matsangoni


– aanleg Flush, Shower and Go in 5 dorpen van Matsangoni

Aanleg van waterputten

De inwoners van Matsangoni sparen met elkaar zelf voor de aanleg van de waterputten. Onze stichting ondersteunt hen bij de aanleg en het werven van extra fondsen. Matsangoni is een dorp met ongeveer 6.000 inwoners. Tot eind 2013 waren er geen sanitaire voorzieningen of waterputten. Philip Kahindi Kadenge, voorzitter van onze tak in Kenia en initiatiefnemer van dit project, heeft zes jaar gespaard om bij zijn eigen huis een waterput en watertank te realiseren. Hij gunt de rest van de gemeenschap hetzelfde gemak en hygiënische omstandigheden. Daarom heeft hij zich in 2013 aangesloten bij onze stichting. De bewoners dragen zelf ook hun steentje bij. Per familie betalen ze per maand KES 500,- (ongeveer € 4,25) en sparen daarmee voor cement, zand, stenen en arbeid.

Recente projecten

Documentaire

Eind 2019 hebben wij onze eerste documentaire gelanceerd om aan onze donateurs te laten zien wat voor impact hun donaties hebben op de bevolking van Matsangoni, Kilfi county in Kenia. Natuurlijk starten we in 2020 weer nieuwe projecten. In maart gaan we weer naar Kenia en zal het volgende project starten.

Doneren

Om onze projecten te kunnen uitvoeren hebben we natuurlijk geld nodig. Uw donaties zijn dus meer dan welkom. De opbrengst van de donaties gaan voor een groot gedeelte naar onze waterputtenprojecten in Matsangoni, Kenia.

Doneren

Webshop

Naast het uitvoeren van projecten zijn we altijd druk bezig met fondsenwerving en het inzamelen van geld voor onze projecten verkopen. Dit doen we o.a. door het verkopen van Keniaanse producten, via de webshop op deze website, maar ook via fairs en andere evenementen.

Webshop