Wash, Shower and Go Baraka officieel in gebruik

De dorpsbewoners van Baraka en Hassan Mweusi, de assistent-gouverneur van Kilifi County, hadden speciaal gewacht tot ik er was. Maar op zaterdag 24 september was het dan zover: het project Wash, Shower and Go werd officieel geopend in Baraka, Matsangoni, Kilifi county. Het project van Pamoja Kenia, dat is gerealiseerd met giften en donaties vanuit BIS (Bureau Internationale Samenwerking), donaties uit mijn privé-omgeving en een deel van de opbrengst vanuit de webshop.

Keihard gewerkt
Het toilet- en douchecomplex is gebouwd op het terrein waar ook de school van Baraka staat. Er is 4 weken lang keihard aan gewerkt, in samenwerking met de lokale bevolking en onder leiding van Philip Kahindi. Zonder hem was ook dit project nooit zo’n succes geworden. De dorpelingen hadden geen idee wat er gaande was tijdens de bouw. Vooral de vrouwen waren compleet verrast en verbaasd en ontzettend blij.

Betalen voor gebruik
Bij de opening heeft Philip Kahindi de bewoners uitgelegd wat er precies is gebeurd en hoe de waterpomp is geïnstalleerd. Daarnaast heeft zowel hij als Hassan Mweusi de bevolking uitgelegd, dat ze moeten betalen voor het gebruik van het project. Dit om de mensen bewust te maken én om het onderhoud te waarborgen. Ook hier gaat het bestuur in Kenia in overleg met de dorpsbewoners wie wat doet. Het bestuur legt daarover verantwoording af aan Philip Kahindi.

Overschaduwd
Helaas kon ik niet ten volle genieten van de opening. Er viel een schaduw over mijn verblijf door het overlijden van de vader van Philip Kahindi. Daardoor ben ik eerder teruggegaan naar Nederland. En zittend in het vliegtuig, taxiënd naar de gate op Schiphol, hoorde ik dat mijn moeder was overleden door de gevolgen van een ongelukkige val op haar achterhoofd. Zij leed aan de vreselijke ziekte PSP, een progressieve neurologische ziekte, die uiteindelijk al je hersenfuncties verlamt. Al met al een heftige periode voor mij.

Mooi bericht

Maar …, het leven zit vol verrassingen. U ziet dat aan het bericht hieronder, dat ik een paar dagen na de crematie van mijn moeder kreeg.

Wij zijn verheugd u te kunnen mededelen dat wij het project Mpenda Kula in 2017 zullen ondersteunen met een gift.
Wij nodigen u dan ook van harte uit bij:
Kringloopwinkel Re-Sell
Gravenzande
op zaterdag 5 november om 16.30
om een cheque in ontvangst te nemen.

Veel van onze medewerkers, genodigden en pers zullen ook aanwezig zijn.
We stellen het zeer op prijs als u bij de overhandiging van de cheque, in het heel kort wilt vertellen waar het geld aan besteed gaat worden.

Activiteiten in komende periode

– Op 21 oktober zit ik in het team van de uitreiking van The Voice Achievers Award. Goede exposure voor onze stichting. http://www.thevoiceachieversaward.com.

– In november ben ik bij twee Kenia-party’s waarvan een deel van de opbrengst naar onze stichting gaat.

– Wij zijn bezig met het project ‘Rain Water Harvesting’ in samenwerking met Partin. U leest hier meer over via www.partin.nl (nieuwsitem).