Op maandag 18 november 2013 was het zover: de eerste benefietavond van Pamoja Kenia. En het was een groot succes! Een avond vol muziek, lekkere hapjes en prachtige prijzen. Aan het eind van de avond hadden we ruim € 7.700,- opgehaald. We willen nog een keer alle sponsoren, aanwezigen en medeorganisatoren enorm bedanken.

Benefiet-avond-2013

Christian Molter van online platform DenHaagDirect.nl was ook op de benefietavond. Hij schreef er de volgende blog over:

“Gisteren was ik bij de benefietavond voor het waterputtenproject in Kenia. Veel vrijwilligers en sponsors hadden hun best gedaan om deze avond tot een succes te maken. En dat is gelukt! Het doel was € 5.000,- op te halen voor de aanleg van een nieuwe waterput in het Kilifi/Matsangoni-gebied in Kenia. Philip Kahindi, de plaatselijk verantwoordelijke in het gebied namens Stichting Pamoja Kenia, was voor de gelegenheid in Den Haag te gast. Een inspirerende man. Zeven jaar lang zette hij een deel van zijn inkomen opzij en wist zo op eigen kracht de eerste waterput te realiseren. Een bittere noodzaak voor een gebied waar 6.000 families zonder toereikende watervoorziening zitten. Vrouwen moeten elke dag 20 tot 40 kilometer lopen om drinkwater te halen. Op de weg terug naar hun hutjes dragen ze 20 liter water op hun hoofd. Geld voor een nieuwe waterput betekent bovendien werkgelegenheid tijdens de aanleg ervan. Het geld dat tijdens de benefietavond is opgehaald, wordt rechtstreeks aan het project besteed. Philip Kahindi nodigt iedereen uit om met eigen ogen te komen kijken wat er met het geld wordt gerealiseerd. Mevrouw Dorcas Jeruto, County Ambassador voor Nederland en de EU voor de Elgeyo/Marakwet-county, was speciale gast op deze avond. Als Keniaanse steunt zij het Pamoja Kenia project van harte. Ik heb Philip Kahindi en mevrouw Jeruto gesproken en ben onder de indruk van de liefde en trots die ze voor hun vaderland hebben en de vastberadenheid waarmee zij werken aan een betere toekomst voor hun land.

 

Marion van de Voort, oprichter en eerste contactpersoon van Stichting Pamoja-Kenia, had deze avond tot in de puntjes geregeld. De avond begon stipt op tijd, maar liep vanwege de goede sfeer een half uurtje uit. Dat lag niet in de laatste plaats aan de band Pagaja en de vriendelijke catering die door vrijwilligers werd verzorgd. De tientallen gasten konden netwerken en genieten van hapjes en drankjes. Er waren enkele korte toespraken en uiteraard veel muziek. Philip Kahindi schroomde niet om zelf een Keniaans lied mee te zingen. Er was een veiling onder leiding van Weinand Wiegeraad. Er waren veel gesponsorde items waarop kon worden geboden. Een verblijf in een 5-sterrenresort in Kenia, kaartjes voor een wedstrijd ADO-Ajax, mooie steendrukken en schilderijen en talloze diensten en objecten gingen in andere handen over. Uiteindelijk werd ook nog een optreden van Pagaja geveild! Ten slotte was er een loterij waar veel leuke prijzen werden verloot. Aan het einde van de avond was de tussenstand € 7.795,-. Een groot succes! De Haagse ondernemer blijkt het hart op de goede plaats te hebben.