Begin mei was ons project voor de aanleg van een waterput en waterpomp in Baraka, Matsangoni (Kilifi county) klaar. We hebben dat project uitgevoerd in samenwerking met Stichting Flo Flo (Holland Water Goes to Africa) Gilbert Odera van Stichting Flo Flo. had de leiding over het project, onder supervisie van Philip Kahindi, onze supervisor in Kenia.

Lastig, maar toch gelukt

Het was een intensief karwei. De kwaliteit van de grond viel namelijk erg tegen. De grond bevat veel zout en is erg zanderig. Een gegraven gat valt gauw in elkaar, waardoor het zand vervolgens de put, de pomp en uiteindelijk het water blokkeert. Gilbert en zijn team hebben op een creatieve en inventieve manier een weg gevonden om het project toch met succes tot stand te brengen. Ze zijn een waterput gaan graven met hun ‘drilboor’ die is ontworpen in Delft. Toen ze op ongeveer 25 meter diepte waren, bleek dat het zand de put blokkeerde. Daarom moesten ze verder graven, tot ze uiteindelijk op ongeveer 32 meter diepte bij het ‘diepe’ water kwamen. Zo diep moet je hier graven om constant water te kunnen oppompen. Gilbert en zijn team hebben een cementen schacht moeten maken tot die diepte om er zo voor te zorgen dat de put niet instort door de zanderige grond.

Op de foto’s hieronder ziet u hoe dit project in zijn werk ging.

Geld van alle kanten

Ik ben er trots op dat ook dit nieuwe project weer is geslaagd. Het is financieel tot stand gekomen door subsidie van Wilde Ganzen, fondsenwerving via Bureau Internationale Samenwerking (BIS), verkoop van webshopartikelen van Stichting Pamoja Kenia en individuele donaties aan Stichting Pamoja Kenia.

We gaan door met Flo Flo

Zonder de supervisie van Philip Kahindi en de toezegging van de ‘Ward’ (assistent gouverneur) van Kilifi county, Mr. Hassan Mweusi, was dit project nooit zo’n succes geworden. Philip Kahindi was elke dag bij het project aanwezig om erop toe te zien, dat de werkzaamheden goed en volgens plan verliepen. En ervoor te zorgen dat het team van Gilbert Odera aan niets ontbrak. De samenwerking was een succes voor beide partijen. We hebben er daarom voor gekozen onze volgende waterput/pompprojecten ook in samenwerking met Stichting Flo Flo te realiseren.

Volgend project start in augustus

De 3e Wash Shower and Go op de plek van deze waterput/pomp is ook een onderdeel van dit projectplan. We gaan dat projectonderdeel financieren door fondsenwerving via BIS. De bouw van de Wash Shower and Go start in augustus 2016.

Bedankt voor uw interesse, geloof en vertrouwen in Stichting Pamoja Kenia!

Meer weten?

Vindt u het leuk om persoonlijk meer informatie te krijgen? Bel me dan om een keer een presentatie bij te wonen om zo meer inzicht in Stichting Pamoja Kenia en haar projecten te krijgen. U kunt ook op verschillende manieren doneren. Kijk daarvoor op www.pamoja-kenya.com.

Ook heel leuk: een Keniaanse party

Die ziet er als volgt uit: ik doe een presentatie van maximaal 10 minuten, afhankelijk van de interactie. Daarnaast kunt u shoppen voor het goede doel, Van de opbrengst tijdens een Kenia-party gaat 35% direct naar de projecten van Stichting Pamoja Kenia in Kenia. Zo weet u altijd dat uw geld op de goede plek terechtkomt.